Zomerschool samenlevingsopbouw 2021 zinderend succes

Zomerschool samenlevingsopbouw 2021 zinderend succes

Deelnemers presenteren hun plannen

Van 6 tot 9 september vond de eerste zomerschool samenlevingsopbouw plaats, georganiseerd door kennisnetwerk EMBGG in samenwerking met hogeschool NHL/Stenden. Er deden 13 deelnemers mee die zich vier dagen onderdompelden in het programma dat volledig in het teken stond van gemeenschapsvorming en samenlevingsopbouw. Er waren lezingen van onder meer Tine de Moor, Kees Fortuin en Hans Boutellier. Behalve het vergaren van kennis hebben de deelnemers gewerkt aan plannen om samenlevingsopbouw een boost te geven in hun eigen praktijk. Die plannen werden gedurende de week aangescherpt en verbeterd, om ze aan het eind van zomerschool te presenteren aan een panel met ‘meedenkers’ bestaande uit praktijkexperts. Door het mooie weer, het prachtige programma en de tomeloze inzet van de deelnemers was de zomerschool een groot succes dat een vervolg verdient.